Έρευνα και Καινοτομία

Η σειρά προϊόντων Wellness by Oriflame είναι αποτέλεσμα των τελευταίων επιστημονικών ανακαλύψεων σε συνδυασμό με τις πρόσφατες και εξειδικευμένες γνώσεις. Τα προϊόντα Wellness δημιουργούνται και παράγονται στη Σουηδία και συνδυάζουν τη σοφία της φύσης με τις τελευταίες εξελίξεις της επιστήμης, προσφέροντας μοναδικά δραστικά και αποτελεσματικά διατροφικά προϊόντα, που σέβονται τη φυσική ισορροπία του σώματος και ενισχύουν τις λειτουργίες του. 

Τα προϊόντα Wellness by Oriflame εγγυώνται την υψηλή τους ποιότητα και την αποτελεσματικότητά τους. Τα αποτελέσματά τους είναι μετρήσιμα και είναι αποδεδειγμένα ασφαλή ώστε να χρησιμοποιηθούν από όλους. Εκτενείς κλινικές έρευνες και μακροχρόνιες μελέτες πιστοποιούν ότι τα προϊόντα Wellness είναι απόλυτα ασφαλή, πιστοποιημένα και πληρούν τις προδιαγραφές τους. Οι Επιστημονικοί και ιατρικοί σύμβουλοι των προϊόντων Wellness by Oriflame είναι διεθνούς φήμης και αυθεντίες στους τομείς τους έχοντας εμπειρία ετών στον τομέα της υγείας. Μελετούν διαρκώς την επιστημονική βιβλιογραφία και έχουν πρόσφατες και εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος, στις ανάγκες του αλλά και στο τι χρειαζόμαστε για να είμαστε υγιείς και να δείχνουμε όμορφοι. Η ποιότητα, η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια είναι πάντα δεδομένα στα προϊόντα Wellness by Oriflame!

 

Έρευνα Γλυκαιμικού Δείκτη

Σκοπός της μελέτης αυτής ήταν η μέτρηση του γλυκαιμικού δείκτη (ΓΔ) του Natural Balance Shake, που ονομάστηκε 'InZone ® Omega Plus' κατά τη δημιουργία του. Μια ομάδα 10 υγιών ατόμων, δύο γυναίκες και οχτώ άνδρες, μη καπνιστές, ηλικίας από 18 έως 45 ετών συγκεντρώθηκαν από το προσωπικό και τους φοιτητές του Πανεπιστημίου του Σύδνεϋ. Ο μέσος όρος ηλικίας ήταν τα 23.3 χρόνια και ο μέσος δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ) 21.9 kg/m2. 

Η τροφή σημείο αναφοράς (καθαρή ζάχαρη γλυκόζης διαλυμένη σε νερό) και η δοκιμαστική τροφή (το Natural Balance Shake) σερβιρίστηκαν στους συμμετέχοντες σε προκαθορισμένες ποσότητες που περιείχαν 10 γραμμάρια διαθέσιμου (εύπεπτου) υδατάνθρακα σε ξεχωριστές περιστάσεις. Δείγματα αίματος συλλέχτηκαν στα 15, 30, 45, 60, 90 και 120 λεπτά μετά την κατανάλωση του ποτού. Μια καμπύλη μέτρησης του επιπέδου της γλυκόζης στις δύο αυτές ώρες δημιουργήθηκε για κάθε συμμετέχοντα χρησιμοποιώντας τις μέσες τιμές συγκέντρωσης γλυκόζης στα επτά δείγματα αίματος του καθενός.

Στη συνέχεια υπολογίστηκε ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) για το Natural Balance Shake για κάθε συμμετέχοντα. Χρησιμοποιώντας τη γλυκόζη ως την τροφή αναφοράς (ΓΔ = 100), τροφές με ΓΔ μικρότερο του 55 θεωρούνται επί του παρόντος ως τροφές με χαμηλό ΓΔ. Τροφές με ΓΔ μεταξύ 56 - 69 είναι τροφές με μεσαίο ή μέτριο ΓΔ και τροφές με ΓΔ άνω του 70 είναι τροφές με υψηλό ΓΔ. Το Natural Balance Shake που έγινε με νερό βρέθηκε να έχει πολύ χαμηλό ΓΔ = 28 - χαμηλότερο από πολλά ροφήματα και σκόνες αντικατάστασης γευμάτων βασισμένες στο γάλα.

Όπως οι τιμές του ΓΔ, έτσι και οι τιμές του Γλυκαιμικού Φορτίου (ΓΦ) είναι χρήσιμες για τον εντοπισμό των ειδών και των ποσοτήτων των τροφών εκείνων που θα προκαλέσουν σχετικά χαμηλότερα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μετά την κατανάλωσή τους - μια σημαντική πληροφορία για άτομα με διαβήτη ή που κινδυνεύουν από την ανάπτυξή του. Τιμές ΓΦ μικρότερες του 10 είναι χαμηλές. Τιμές ΓΦ μεταξύ 11 - 19 είναι μεσαίες και τιμές ΓΦ από 20 και πάνω είναι υψηλές τιμές ΓΦ. Μια μερίδα (18γρ) Natural Balance Shake έχει χαμηλές τιμές ΓΦ με ΓΦ=1.6.GI-graph.gif

 

Οι Επιστημονικοί Σύμβουλοι της Oriflame

well_svenolofisacsson.png

Καθηγητής Sven-Olof Isacsson

(MD, PhD, Department of Clinical Science/Community Medicine, Faculty of Medicine, Lund University, Σουηδία).

Ο Sven-Olof Isacsson είναι ανεξάρτητος επιστημονικός σύμβουλος της Oriflame που ειδικεύεται στην παθολογία, την καρδιολογία και την οικογενειακή ιατρική. Για 20 χρόνια υπήρξε Διευθυντής των Επιστημών Δημόσιας Υγείας σε τομείς όπως η προληπτική ιατρική, η διατροφή, η προώθηση της υγείας και η γηριατρική. Δίνει έμφαση στη σημασία της σωστής διατροφής με ένα διαιτολόγιο πλούσιο σε φρούτα και λαχανικά, αποφεύγοντας το κάπνισμα και με τακτική γυμναστική δραστηριότητα και μια υγιή ζωή.

 

well_jorgenserup.png

Καθηγητής Jorgen Serup

(MD, DMSc, Department of Dermatology, Linkoping University Hospital, Σουηδία)

Ο Jorgen Serup είναι ειδικευμένος στη δερματολογία και στην επίδραση που έχει η διατροφή πάνω στην επιδερμίδα. Έχει ιδρύσει ένα εργαστήριο ερευνών για βιοφυσικές μη παρεμβατικές μεθόδους, το οποίο έχει γίνει η μεγαλύτερη μονάδα δερματολογικής έρευνας στη Σκανδιναβία. Επίσης, έχει διατελέσει επικεφαλής ανάπτυξης δερματολογικών προϊόντων στην ιατροφαρμακευτική βιομηχανία, δουλεύοντας πάνω στη σύνθεση νέων προϊόντων και τη φαρμακολογία της επιδερμίδας μέσω αντικειμενικών κλινικών μεθόδων. Ο καθηγητής Serup συγκαταλέγεται ανάμεσα στους καλύτερους Ευρωπαίους ερευνητές, δερματολόγους με πλήθος διεθνών αναφορών στο έργο του.

 

well_stiegsteen.png

Καθηγητής Stig Steen

(MD, PhD, Department of Cardiothoracic Surgery, Lund University Hospital, Σουηδία).

Ο Stig Steen είναι ειδικευμένος από τους υπεύθυνους προϊοντικής ανάπτυξης για τη σειρά Wellness by Oriflame. Η σύνθεση του παντεταρισμένου Wellness by Oriflame Natural Balance Shake δημιουργήθηκε από τον Stig Steen και την ομάδα του μετά από 8 χρόνια εντατικής έρευνας και μελέτης. Είναι καθηγητής Καρδιοθωρακικής Χειρουργικής και ένας από τους πιο επιφανείς γιατρούς στη μεταμόσχευση και επαναλειτουργία καρδιάς και πνευμόνων. Έχει περισσότερα από 30 χρόνια κλινικής εμπειρίας στην ιατρική. Ένα από τα βασικά του ενδιαφέροντα είναι η διατροφή και η επίδρασή της στην υγεία μας. Ο Stig Steen κατέχει μοναδικές γνώσεις για το ανθρώπινο σώμα και για τι χρειάζεται για τη βέλτιστη λειτουργία του όταν βρίσκεται σε υγιή κατάσταση ή όταν ασθενεί.

 

Η επίδραση της πρόσληψης Natural Balance Shake και των συμβουλών υγιούς διατροφής σε παχύσαρκα άτομα κατά τη διάρκεια 2 ετών.

Ο σκοπός της έρευνας αυτής ήταν να προσδιορίσει εάν η παροχή Natural Balance Shake και συμβουλών για υγιεινό τρόπο ζωής σε μια ομάδα από παχύσαρκα άτομα θα είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια βάρους, τη βελτίωση της υγείας τους (μετρίσιμη από αποτελέσματα αιματολογικών εξετάσεων) και την υποκειμενική βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Κατά τον πρώτο χρόνο της έρευνας συμμετείχαν δώδεκα εθελοντές με ΔΜΣ πάνω από 30, εκ των οποίων 8 ήταν γυναίκες και 4 άνδρες ενώ η μέση ηλικία ήτα τα 43 έτη. Το πρόγραμμα αποτελείτο από καθημερινή πρόσληψη Natural Balance Shake και πρόσβαση σε διατροφολόγο ο οποίος τους παρείχε με διατροφικές συμβουλές και καθοδήγηση προς έναν υγιέστερο τρόπο ζωής. Η έρευνα παρατάθηκε σε έναν ακόμα χρόνο με τη συμμετοχή εννέα εθελοντών από τους αρχικούς δώδεκα.

Παρατηρήθηκε ότι για όσο διάστημα τα επίπεδα ινσουλίνης στον οργανισμό κάποιο συμμετέχοντος ήταν υψηλά, ήταν αδύνατον να χάσει βάρος αλλά όταν τα επίπεδα ινσουλίνης μειώθηκαν ξεκίνησε και η απώλεια βάρους. Οι συμμετέχοντες ελέγχονταν τακτικά ως προς τη χημεία του αίματος, την πίεση, το βάρος, την περιφέρεια της μέσης και των γοφών. Η ΟΑΚ (Οπτική Αναλογική Κλίμακα / Visual Analogue Scale (VAS)) χρησιμοποιήθηκε για να μετρήσει τις προσωπικές αξιολογήσεις των συμμετεχόντων ως προς την επιθυμία τους για ζάχαρη, τα επίπεδα κινητοποίησης και ενέργειάς τους, τις αλλαγές στις ανάγκες τους για ύπνο, τη γυμναστική και τη γενική τους ευεξία.

Η μέση απώλεια βάρους στο τέλος του πρώτου έτους ήταν 9.4kg. Στις περισσότερες έρευνες το βάρος του σώματος αυξάνεται κατά το δεύτερο έτος όμως κατά τη διάρκεια αυτής της έρευνας συνέχισε να μειώνετε, αν και με μικρότερο ρυθμό, και η μέση απώλεια βάρους μετά το δεύτερο έτος ήταν 13.6kg. Ως αποτέλεσμα της απώλειας βάρους, και η συστολική και η διαστολική πίεση του αίματος μειώθηκαν κατά τη διάρκεια και των δύο ετών. Τα επίπεδα της ινσουλίνης μειώθηκαν από 14.4mU/L σε 9.0mU/ και η C-αντιδρώσα πρωτεΐνη (CRP) - τιμή φλεγμονής που είναι αυξημένη σε περίπτωση παχυσαρκίας - μειώθηκε επίσης σημαντικά. Οι προσωπικές αξιολογήσεις των συμμετεχόντων ως προς τους επιλεγμένους ενδεικτικούς παράγοντες ευεξίας, όπως η γενική αίσθηση ευεξίας, η ενέργεια, η κινητοποίηση και η άσκηση αυξήθηκαν ενώ η επιθυμία τους για γλυκά μειώθηκε.

Το συμπέρασμα ήταν ότι η χρήση του Natural Balance Shake σε συνδυασμό με συμβουλές τρόπου ζωής οδηγεί σε εντυπωσιακή απώλεια βάρους σε παχύσαρκα άτομα.

 

 

 
Make a Free Website with Yola.