• Τι είναι το Wellness by Oriflame Natural Balance Shake;

  To Natural Balance Shake (NBS) είναι ένα θρεπτικό προϊόν σε μορφή σκόνης, το οποίο αναμιγνύεται με νερό και βοηθά τόσο στη φυσική απώλεια βάρους όσο και στην ενίσχυση της ενέργειας και της συγκέντρωσής μας. Το Natural Balance Shake συμπληρώνει την καθημερινή μας διατροφή και μας εξασφαλίζει την πρόσληψη όλων των απαραίτητων συστατικών. Αποτελεί το ιδανικό σνακ για το σπίτι και τη δουλειά!     

 • Γιατί πρέπει να πίνουμε το Natural Balance Shake;

  Περιέχει αγνά φυσικά συστατικά σε ιδανικές αναλογίες. Περιέχει 3 βασικές πηγές πρωτεϊνών: αυγού, μπιζελιού και ορού γάλακτος.

  Η πρωτεΐνη αυγού που περιέχει το ρόφημα έχει ιδανική αναλογία Omega 3 και Omega 6 λιπαρών που είναι η ίδια με αυτή του ανθρώπινου εγκεφάλου.

  Τα μπιζέλια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και γι' αυτό άλλωστε ονομάζονται «το κρέας των λαχανικών».

  Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος θεωρείται βιολογικά η βασικότερη από όλες τις πρωτεΐνες.

  Βασικά συστατικά που πρέπει ένα ρόφημα να περιέχει είναι οι βιταμίνες και τα μέταλλα. Το Natural Balance Shake περιέχει μήλο, αγριοτριανταφυλλιά και ρίζες από ζαχαρότευτλο. Αυτά τα τρία συστατικά δεν είναι μόνο πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα αλλά περιέχουν μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών, ιδιαίτερα σημαντικές για την πέψη.

  Το Natural Balance Shake περιέχει επίσης «καλούς» υδατάνθρακες. Οι υδατάνθρακες αποτελούν τη βασική πηγή ενέργειας και το βασικό συστατικό για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου. Η σύσταση από υδατάνθρακες στο Natural Balance Shake είναι: τα μήλα, η αγριοτριανταφυλλιά, ο ορός γάλακτος και τα μπιζέλια.

  Όλα αυτά τα συστατικά του Natural Balance Shake αλλά και η οχταετής εκτενής έρευνα αποδεικνύουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του.   

 • Ποια είναι τα οφέλη από την κατανάλωση του Natural Balance Shake;

  Το Natural Balance Shake είναι το ιδανικό και υγιεινό συμπλήρωμα να χάσετε βάρος και να αυξήσετε την ενεργητικότητά σας. Το αίσθημα της πείνας αλλά και η ανάγκη για κατανάλωση τροφών πλούσιων σε ζάχαρη θα μειώνεται. Θα καταναλώνετε μικρότερες ποσότητες τροφών σε σχέση με πριν αποτέλεσμα την απώλεια βάρους. θα αποκτήσετε περισσότερη ενέργεια και θα ενισχύσετε τη μνήμη σας και τη συγκέντρωσή σας.  

 • Ποια είναι τα συστατικά του Natural Balance Shake;

  Το Natural Balance Shake περιέχει επιλεγμένα συστατικά: μπιζέλια, πλήρες αυγά από Omega 3 λιπαρά (από κότες που έχουν τραφεί με φυσικές τροφές), λευκωματίνη, πρωτεΐνη ορού γάλακτος, μήλα, αγριοτρυανταφυλλιά και φυτικές ίνες (από ζαχαρότευτλο). Όλα αυτά τα φυσικά συστατικά συνθέτουν ένα ισορροπημένο μίγμα από πρωτεΐνες συμπεριλαμβάνοντας και τα οχτώ βασικά αμινοξέα αλλά και τα οξέα καλών λιπαρών. Η φόρμουλα δεν περιέχει ανθυγιεινά λιπαρά οξέα.

  Όλοι οι υδατάνθρακες στο NBS προέρχονται κυρίως από το μήλο και τον καρπό αγριοτρυανταφυλλιάς, οι οποίοι σιγά σιγά αφομοιώνονται από τον οργανισμό και απορροφώνται ώστε να γίνει ελεγχόμενη η συγκέντρωση γλυκόζης στο αίμα. Ο καρπός αγριοτρυανταφυλλιάς και το μήλο περιέχουν βιταμίνες και κυρίως βιταμίνη C που είναι βασικό αντιοξειδωτικό. Επίσης, το ρόφημα περιέχει διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες, οι οποίες είναι ιδιαίτερα γνωστές για το ρόλο που παίζουν στη σωστή λειτουργία της καρδιάς, του κυκλοφοριακού συστήματος και του στομαχιού.

 • Έχουν γίνει κλινικές μελέτες για το Natural Balance Shake;

  Από το 2000 έχουν γίνει πολλές κλινικές μελέτες υπό την επίβλεψη του Τμήματος Καρδιοθωρακικής Χειρουργικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Lund της Σουηδίας. Το ρόφημα Natural Balance Shake εκτός από τον έλεγχο του γλυκαιμικού δείκτη (GI) και της ινσουλίνης που επιτυγχάνεται με την κατανάλωσή του, έχουν παρατηρηθεί και καταγραφεί πολλές ακόμα θετικές επιδράσεις. Κάποιες από αυτές είναι η μείωση της γλυκόζης στο αίμα, η μείωση της πίεσης, η μείωση του βάρους και η απώλεια πόντων από την περιφέρεια του σώματός μας. Επίσης, παρατηρήθηκε αύξηση της συγκέντρωσης των μαθητών του σχολείου Eslöv School Study. Επιπλέον, αποτελέσματα μελέτης που ξεκίνησε το 2007 και βρίσκεται εν εξελίξει σχετικά με τη μακροχρόνια διαχείριση του βάρους και την κατανάλωση του Natural Balance Shake, δείχνουν σημαντική απώλεια βάρους και ενίσχυση της ενέργειας και της ευεξίας. Κατά μέσο όρο η απώλεια βάρους για 12 μήνες είναι 9 κιλά.

 • Tο Natural Balance Shake μπορεί να καταναλωθεί από άτομα που έχουν αλλεργία στα αυγά?

  Το Natural Balance Shake περιέχει αυγά. Συνεπώς, δεν είναι κατάλληλο να καταναλωθεί από άτομα που έχουν αλλεργία στα αυγά. Ωστόσο, η εμπειρία μας μας έχει δείξει πως κάποια άτομα που έχουν αλλεργία στα αυγά καταναλώνουν ευχάριστα το ρόφημα χωρίς να έχουν κανένα πρόβλημα, αν και αυτό ισχύει ατομικά. Συμβουλευτείτε σχετικά το γιατρό σας ή τον παθολόγο σας.

 • To Natural Balance Shake επηρεάζει την πίεση του αίματος;

  Η φυσιολογική πίεση αίματος δεν θα επηρεαστεί και δεν θα αλλάξει με την κατανάλωση του Natural Balance Shake. Σε περίπτωση που παίρνετε χάπια για τη ρύθμιση της πίεσής σας, πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν πάρετε συμπληρώματα διατροφής. Σε περίπτωση που λαμβάνετε συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή για τη ρύθμιση της πίεσής σας πρέπει να την ελέγχετε τακτικά όταν καταναλώνετε το Natural Balance Shake γιατί μπορεί να πέσει εξαιτίας της περιεκτικότητας του ροφήματος σε Αργινίνη. Η Αργινίνη είναι αμινοξύ που βρίσκεται άφθονο στα μπιζέλια. Αυτό το αμινοξύ είναι πρόδρομος του νιτρικού οξειδίου, μια ουσία που παράγουν τα αιμοφόρα αγγεία και είναι ζωτικής σημασίας μιας και διατηρούν την πίεση σε χαμηλά επίπεδα. Με απλά λόγια, το σώμα μας παράγει τη δική του νιτρογλυκερίνη με τη βοήθεια της Αργινίνης.

 • Τα αρώματα της βανίλιας και της φράουλας στα προϊόντα Wellness είναι τεχνητά;

  Όχι. Χρησιμοποιούμε μόνο φυσικά αρώματα. Τεχνητή είναι μόνο η γλυκαντική ουσία αν και είναι sucralose.

 • To Natural Balance Shake ενδείκνυται σε άτομα με διαβήτη;

  Τo Natural Balance Shake είναι πατενταρισμένη φόρμουλα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (GI) και αυτό βοηθά να παραμένουν χαμηλά τα επίπεδα της γλυκόζης. Μία μερίδα NBS περιέχει μόλις 69 θερμίδες και δεν έχει πρόσθετη ζάχαρη παρά μόνο αυτή που περιέχουν τα συστατικά του. Αν έχετε διαβήτη και σας χορηγείται ινσουλίνη ή/και άλλη φαρμακευτική αγωγή πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

 • To Natural Balance Shake περιέχει ζάχαρη;

  Tο Natural Balance Shake δεν περιέχει επιπρόσθετη ζάχαρη ή φρουκτόζη παρά μόνο την ποσότητα που περιέχουν τα φυσικά συστατικά από τα οποία αποτελείται. Για να διατηρήσουμε τη γεύση αλλά και να κρατήσουμε χαμηλό το γλυκαιμικό δείκτη, η γλυκαντική ουσία (surcalose) χρησιμοποιείται σε πολύ μικρές ποσότητες.

 • Περιέχει το Natural Balance Shake γλυκαντικές ουσίες;

  To Natural Balance Shake βασίζεται σε απόλυτα φυσικά συστατικά σε ιδανικές αναλογίες (αυγά, μπιζέλια, ορό γάλακτος, μήλα και ίνες). Περιέχει φυσικά αρώματα και σουκραλόζη, γλυκαντική ουσία που είναι εγκεκριμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να δημιουργήσουν υπέροχη γεύση ενώ επίσης περιέχει υδατάνθρακες σε ελάχιστο επίπεδο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν άλλες γλυκαντικές ουσίες που να είναι εγκεκριμένες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να μην αυξάνουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.  Η σουκραλόζη προέρχεται από φυσική ζάχαρη αλλά είναι περίπου 600 φορές περισσότερο γλυκαντική. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν χρησιμοποιούσαμε φυσική ζάχαρη θα χρειαζόμασταν περίπου 40% καθαρή ζάχαρη ανά μερίδα για να μπορέσουμε να επιτύχουμε το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα.

  Η Σουηδική Υπηρεσία Τροφίμων έχει αναρτήσεις τις παρακάτω δηλώσεις στο website της:

  "Η σουκραλόζη έχει πιστοποιηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τροφίμων (Scientific Committee on Food- SCF) το 1987, 1988, 1989 και 2000. Ο κοινός Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (Food & Agriculture Organization-FAO) και ο Οργανισμός Παγκόσμιας Υγείας (World Health Organization-WHO) που αποτελούν την Κοινή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τα Πρόσθετα των Τροφίμων- JECFA (Joint Expert Committee on Food Additives) πιστοποίησαν επίσης την σουκραλόζη το 1989 και το 1991. Όλες αυτές οι πιστοποιήσεις αποδεικνύουν πως η σουκραλόζη δεν είναι επικίνδυνη για την υγεία και συνεπώς είναι αποδεκτή από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως γλυκαντική ουσία. Αποδεικνύεται έτσι πως η σουκραλόζη δεν προκαλεί προβλήματα υγείας και δεν σχετίζεται με την εμφάνιση καρκίνου... Η Σουηδική Υπηρεσία Τροφίμων και η Ευρωπαϊκή Ένωση δε δίνουν ειδικές συστάσεις σχετικά με την κατανάλωση της σουκραλόζης, πλην των γενικών συστάσεων για την Αποδεκτή Ημερήσια Πρόσληψη (ADI) που έχει ορισθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τροφίμων  (0-15 mg/kg ανά κιλό σωματικού βάρους την ημέρα) και δεν πρέπει να υπερβαίνεται. Η χρήση, λοιπόν, περιορισμένης ποσότητας σουκραλόζης ως γλυκαντικής ουσίας είναι αποδεκτή και δε βλάπτει την υγεία."

  http://www.livsmedelsverket.se

  Το επίπεδο της σουκραλόζης που χρησιμοποιείται στο Natural Balance Shake είναι χαμηλότερο από την συνιστώμενη ποσότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Σουηδικής Υπηρεσίας τροφίμων

 • Τι είναι ο γλυκαιμικός δείκτης (GI);

  Ο Γλυκαιμικός Δείκτης ή αλλιώς GI, είναι η μέθοδος με την οποία υπολογίζουμε το ρυθμό του το σάκχαρο του αίματος αυξάνεται ή μειώνεται μετά την κατανάλωση συγκεκριμένης τροφής. Οι τροφές που περιέχουν υδατάνθρακες που απορροφώνται άμεσα από τον οργανισμό (π.χ. λευκό ψωμί) έχουν υψηλό GI επειδή απελευθερώνουν γρήγορα γλυκόζη στο αίμα. Αντιθέτως, τροφές που περιέχουν λίγους υδατάνθρακες ή απορροφώνται αργά (π.χ. μαύρο ψωμί) έχουν χαμηλό GI γιατί ο οργανισμός χρειάζεται περισσότερο χρόνο να απορροφήσει τους υδατάνθρακες με αποτέλεσμα να απελευθερώνεται με αργό ρυθμό η ινσουλίνη και το σάκχαρο να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα.

 • Το Natural Balance Shake βοηθά στην απώλεια βάρους;

  Μελέτες έχουν δείξει σημαντική απώλεια βάρους σε περιπτώσεις που το Natural Balance Shake καταναλώνετε τακτικά. Ο βασικότερος λόγος είναι πως τα επίπεδα ινσουλίνης, που συνήθως είναι υψηλά στους υπέρβαρους ανθρώπους, μειώνονται ως αποτέλεσμα της ελεγχόμενης συγκέντρωσης της ινσουλίνης στο αίμα. Η διαδικασία αυτή χρειάζεται σίγουρα κάποιες εβδομάδες ώστε να μπορέσει ο οργανισμός να χάσει βάρος. Σίγουρα, όμως, η απώλεια βάρους είναι και θα πρέπει να θεωρείται ως η δευτερεύουσα ευχάριστη επίδραση της ιδανικής διατροφικής ισορροπίας στον οργανισμό. Όταν καταναλώνετε το NBS με σκοπό την απώλεια βάρους, συστήνεται να το πίνετε 30 λεπτά πριν από κάθε κυρίως γεύμα ή όποτε νιώθετε την ανάγκη για γλυκό. Αποτελέσματα μπορείτε, επίσης, να έχετε αν πίνετε ένα ρόφημα πριν όλα τα καθημερινά σας γεύματα.

 • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε ένα γεύμα μας με το Natural Balance Shake;

  Μπορείτε να αντικαταστήσετε ένα γεύμα σας ανάλογα με το βάρος και τη φυσική σας κατάσταση. Επειδή η ποσότητα των υδατανθράκων είναι μικρή, συστήνεται πάντα να τρώμε λαχανικά, φρούτα και να καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες νερού. Ωστόσο, για ιδανική διαχείριση βάρους συστήνουμε την κατανάλωση του Natural Balance Shake ως συμπλήρωμα διατροφής 30 λεπτά πριν το γεύμα σας ώστε να νιώθετε λιγότερο το αίσθημα της πείνας και να τρώτε λιγότερο.

 • Το Natural Balance Shake επηρεάζει την όρεξη;

  Γενικές παρατηρήσεις και προσωπικές μελέτες έδειξαν πως η όρεξη μειώνεται αν καταναλώσουμε ένα ρόφημα Natural Balance Shake 30 λεπτά πριν το κυρίως γεύμα μας. Επίσης, η σταθεροποίηση της γλυκόζης στο αίμα βοηθά στην μείωση της πείνας.

 • Όταν καταναλώνω Το Natural Balance Shake ως συμπλήρωμα διατροφής χρειάζεται να παίρνω βιταμίνες και μέταλλα;

  Το Natural Balance Shake δεν είναι συμπλήρωμα βιταμινών ή μετάλλων. Είναι ένα πλούσιο σε φυσικά συστατικά μίγμα κανονικού φαγητού. Αν κατά τη διάρκεια της ημέρας η διατροφής σας είναι ισορροπημένη τότε δεν χρειάζεστε συμπληρώματα βιταμινών και μετάλλων. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τρώνε υγιεινά και πλήρη γεύματα και συνεπώς θα ήταν καλό να συμπληρώνουν τη διατροφή τους με πολυβιταμίνες. Στις ΗΠΑ, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Harvard κος Willet επισημαίνει πως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν λαμβάνουν από τη διατροφή του την απαραίτητη ποσότητα βιταμινών D, B6, B12 και φυλλικό οξύ. Υποστηρίζει, λοιπόν, πως μπορούμε καθημερινά να πίνουμε πολλυβιταμινούχα χάπια ώστε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τον οργανισμό».

 • Ασχολούμαι πολύ με τα σπορ και το τρέξιμο. Πότε πρέπει να καταναλώνω το Natural Balance Shake? Αν χρειάζομαι περισσότερες πρωτεΐνες μπορώ να αναμίξω το Natural Balance Shake με κάποιο άλλο πρωτεϊνικό μίγμα;

  Το Natural Balance Shake μπορεί να καταναλωθεί είτε πριν είτε μετά την προπόνηση. Αν προτιμήσετε να το καταναλώσετε μετά, πρέπει να λάβετε περισσότερους υδατάνθρακες. Μπορείτε, επίσης, να αναμίξετε το Natural Balance Shake με κάποιο άλλο πρωτεϊνικό μίγμα.

 • Μπορώ να χρησιμοποιώ το Natural Balance Shake για να δυναμώσω του μύες μου;

  Ναι μπορείτε. Μάλιστα το Natural Balance Shake περιέχει ισορροπημένα διατροφικά συστατικά ανάμεσα στα οποία είναι οι τρεις φυσικές διαφορετικές και δραστικές πρωτεΐνες. Μπορείτε να καταναλώσετε το Natural Balance Shake πριν και μετά την προπόνηση και να δώσετε στον οργανισμό σας περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της άθλησή σας και να σας βοηθήσει να δυναμώσετε τους μύες σας. Ιδιαίτερα, επίσης, σημαντικό είναι να συνεχίζετε να τρέφεστε υγιεινά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

 • Είναι ασφαλής η κατανάλωση του Natural Balance Shake για μεγάλη χρονική περίοδο;

  Το Natural Balance Shake μπορεί να καταναλωθεί ως συμπλήρωμα διατροφής για όλη σας τη ζωή.

 • Από ποια ηλικία μπορούμε να καταναλώσουμε το Natural Balance Shake;

  To Natural Balance Shake μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εξής (εκτός αν η νομοθεσία ορίζει κάτι διαφορετικό):

  3-7 ετών: 1/3 μερίδα NBS αναμεμιγμένο με 150ml νερό

  7-11 ετών: 1/2 μερίδα NBS αναμεμιγμένο με 150ml νερό

  12 ετών και άνω: 1 μερίδα NBS αναμεμιγμένο με 150ml νερό    

 • Μπορώ να αναμίξω το Natural Balance Shake με κάποιο άλλο υγρό συστατικό εκτός από νερό;

  Ναι, μπορείτε να αναμίξετε το ρόφημα με άλλα κρύα υγρά συστατικά όπως το γάλα, ο χυμός, το γιαούρτι κλπ ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις αλλά και τις ανάγκες του οργανισμού σας για ενέργεια. Ωστόσο, πρέπει να προσέξετε πως οι θερμίδες του ροφήματος αυξάνονται αν το αναμίξετε με κάποιο άλλο συστατικό εκτός από νερό.

 • Πόση ώρα πριν μπορώ να φτιάξω ένα ρόφημα Natural Balance Shake πριν το καταναλώσω;

  Όσο λιγότερο χρόνο μείνει στο ποτήρι παρασκευασμένο το Natural Balance Shake τόση καλύτερη γεύση θα έχει. Μετά από 10 περίπου λεπτά από την ώρα παρασκευής του  το ρόφημα ξεκινά να διασπάτε. Συνεπώς, πρέπει να παρασκευάζεται και να καταναλώνεται άμεσα. Ωστόσο, μια προ-μίξη θα μπορούσε να γίνει για παράδειγμα 30 λεπτά πριν την κατανάλωσή του αλλά θα πρέπει να ανακινήσετε το σέικερ καλά πριν το τοποθετήσετε στο ποτήρι. Για να έχετε υπέροχη γεύση, σερβίρετε το Natural Balance Shake κρύο!

 • Μπορώ να φτιάξω το ρόφημα με το NATURAL BALANCE SHAKE και να το πάρω μαζί μου ώστε να το καταναλώσω αργότερα;

  Ναι, μπορείτε αλλά όχι παραπάνω από μία μέρα και με την προϋπόθεση ότι διατηρείται δροσερό. Πριν την κατανάλωση του Natural Balance Shake πρέπει να το ανακινήσετε. Ιδανικά, προτείνουμε να έχετε ξεχωριστά τη σκόνη από το νερό και να κάνετε τη μίξη λίγο πριν καταναλώσετε το ρόφημα είτε στο σέικερ είτε σε ένα άδειο μπουκάλι νερού και να το ανακινήσετε.

 •  
  Make a Free Website with Yola.